Νέα εφαρμογή εικονικής περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Πρόκειται για μια εφαρμογή εικονικής περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας μέσω της πλατφόρμας Matterport, προσβάσιμη μέσω διαδικτύου από υπολογιστές, έξυπνα κινητά τηλέφωνα και μάσκες εικονικής πραγματικότητας. Η εφαρμογή, με την μοναδική τεχνολογία τρισδιάστατης καταγραφής, αντιγράφει τον φυσικό χώρο και τις αίθουσες του μουσείου και δημιουργεί το ακριβές ψηφιακό τους δίδυμο.

Δείτε το promo βίντεο της εφαρμογής

Ο χρήστης της ψηφιακής εφαρμογής, περιηγείται κατά βούληση ως εικονικός επισκέπτης του μουσείου τις ψηφιοποιημένες αίθουσες, βλέπει τα εκθέματα όπως ακριβώς εκτίθενται στις προθήκες ή και εκτός αυτών, και γνωρίζει την ιστορία του πανελλήνιου ιερού της Ολυμπίας, από τα προϊστορικά ως τα υστερορρωμαϊκά χρόνια. Μπορεί να εστιάσει σε επιλεγμένα εκθέματα και να βρει πληροφορίες, εικόνες και κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που θα του διεγείρουν συναισθήματα και θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει το ρόλο που διαδραμάτισε η Ολυμπία σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας.

Το εποπτικό υλικό και τα κείμενα είναι επιμέλειας και συγγραφής του επιστημονικού προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το έργο υλοποιήθηκε έπειτα από θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την κατάρτιση σχετικής Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας (Ν. 3525/2007 – ΦΕΚ/16/Α/26-01-2007).

Η εταιρεία PostScriptum εργάζεται από το 1991 θέτοντας την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας και διάδοσής του.

Η εφαρμογή είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για άτομα με κινητικές δυσκολίες & προβλήματα ακοής αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και εν δυνάμει επισκέπτη από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο οποίος ενδιαφέρεται για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H εικονική περιήγηση είναι διαθέσιμη στους διαδικτυακούς επισκέπτες που θα επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας, χρησιμοποιώντας τον φυλλομετρητή (browser) του υπολογιστή τους.

Η παράδοση στο κοινό της εφαρμογής εικονικής περιήγησης, συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας, την 24 Μαρτίου 2004, παραμονή της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αρχαιολόγος, ΜΑ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Διονύσιος Κλωνάρης, Αρχαιολόγος, ΜΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PostScriptum – https://www.postscriptum.gr/

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Κώστας Κωνσταντινίδης – Βασίλης Ζαϊρές

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δημήτρης Αθανασιάδης

Προηγούμενο Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί το έργο MEDITERRANEAN APERITIVO, το οποίο προωθεί την κατανάλωση βρώσιμης ελιάς στον κλάδο της εστίασης και των μπαρ σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας