Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη

Σε πιλοτική λειτουργία τίθεται ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης https://sdigmap-dev.tee.gov.gr/sdmquery/public/,  όπως ανακοινώθηκε χθες σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα θεσμικά και γεωχωρικά δεδομένα, μεταξύ άλλων για την αδειοδότηση κάθε επένδυσης σε γη και ακίνητα. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας, δόμησης, εκμετάλλευσης και προστασίας της ακίνητης περιουσίας.

Σε δεύτερο επίπεδο θα υλοποιηθεί το Εθνικό Μητρώο Υποδομών,  ένα πληροφοριακό σύστημα όπου θα αποτυπωθούν γεωχωρικά δεδομένα για όλες οι δημόσιες υποδομές και κτίρια.

Τα έργα “Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης” και “Εθνικό Μητρώο Υποδομών”, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ. ευρώ, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και διαλειτουργικού συστήματος που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, των επαγγελματιών, των επενδυτών και των δημόσιων φορέων σε θέματα που σχετίζονται με τη δόμηση, τον τουρισμό, την παραγωγική δραστηριότητα, τη διαχείριση δημόσιων ακινήτων και την κατοικία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Ανακοίνωση ΤΕΕ

Εκδήλωση

Βίντεο

Προηγούμενο ΚΕΕΕ: Στην Κεφαλλονιά ο επιμελητηριακός κόσμος για τη Γενική Συνέλευση
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας