Κυρίαρχη η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη FOODEXPO 2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που συμμετείχε σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Η ΠΔΕ βρέθηκε στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με 30 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου που μέσα από το κοινό τους περίπτερο κατάφεραν να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα, αξιοποιώντας στο μεγαλύτερο βαθμό την επιδότηση που έλαβαν από την ΠΔΕ.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες τις στο κοινό το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και υποδέχθηκε περισσότερους από 600 μικρούς παραγωγούς, 280 διεθνείς εκθέτες από 30 χώρες καθώς και χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης. Συνολικά, πάνω 50.000 εκλεκτές πρώτες ύλες, καινοτόμα προϊόντα και τρόφιμα παρουσιάστηκαν μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στις 11 Μαρτίου.

Οι εργασίες της έκθεσης ξεκίνησαν με το “Mezé Project” που πραγματοποιήθηκε στο FoodStage και γευστικοί μεζέδες με άρωμα και υλικά Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκαν στο κοινό. Παράλληλα, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της ΠΔΕ και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον γαστρονομικό πλούτο της ΠΔΕ.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στο περίπτερο της ΠΔΕ και των Επιμελητηρίων, όπου συνομίλησε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και δοκίμασε τα ποιοτικά προϊόντα της Ολυμπιακής Γης.

Στη συνέχεια, στο Room for Growth πραγματοποιήθηκε συζήτηση που διοργάνωσε η ΠΔΕ σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και αφορούσε τα προγράμματα και τις δράσεις για την τόνωση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού κλάδου. Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Ανδρέας Φίλιας και οι Πρόεδροι των τριών επιμελητηρίων, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πλάτων Μαρλαφέκας και Κων/νος Νικολούτσος.

Πολλά και σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα της συζήτησης για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου και της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν, οι πρωτοβουλίες των φορέων για την τόνωση της εξωστρέφειας, ενώ τέθηκε επιτακτικά η αναγκαιότητα για το σχεδιασμό συγκεκριμένης πολιτικής νερού και για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στελέχη του ΥΠΑΑΤ, εκπρόσωποι φορέων και επισκέπτες της έκθεσης παρακολούθησαν τη συζήτηση, μεταξύ άλλων και οι Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας, ενώ την συνεδρία συντόνισε η δημοσιογράφος, Μαρία Ανδριέλου.

Τέλος, εκ μέρους της ΠΔΕ την έκθεση επισκέφθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρόματης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κοντογιάννης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα αγροτικής οικονομίας , Θεοφάνης Ζαχαράτος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη.

Προηγούμενο Νέα Υπουργική Απόφαση σχετικά με τα πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρειών
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας