Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συμμετέχουν από κοινού στην Διεθνή Έκθεση Anuga, 7 έως 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συμμετέχουν από κοινού στην Διεθνή Έκθεση Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων παγκοσμίως, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να τονώσουν την παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης σε νέες αγορές.

Επιπλέον, σε ξεχωριστό χώρο στην Anuga θα προβληθεί και η καμπάνια Western Greece Seafood που στοχεύει στην προβολή και προώθηση των τοπικών ποιοτικών αλιευμάτων, έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Ρότερνταμ και τη Σιγκαπούρη, η καμπάνια Western Greece Seafood «προσγειώνεται» στην Anuga, η οποία πραγματοποιείται από 7 έως 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία. Αποτελώντας ουσιαστικά δέκα επιμέρους εκθέσεις σε μία, η Anuga πραγματοποιείται κάθε δεύτερη χρονιά στην Κολωνία και φιλοξενεί περισσότερους από 7.900 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από 190 χώρες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στις 10/10, ειδική προωθητική εκδήλωση για την προώθηση των αλιευμάτων της Δυτικής Ελλάδας στο ντελικατέσεν εστιατόριο/πολυχώρο Delicato. Προσκεκλημένοι επαγγελματίες και διαμορφωτές γνώμης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε live cooking masterclass & δείπνο από τους έμπειρους σεφ του Delicato, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύει την εξωστρέφειά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ανάδειξη των εξαιρετικών τους προϊόντων και των δυνατοτήτων τους στην παγκόσμια αγορά.

Το έργο:

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.westerngreeceseafood.eu.

Προηγούμενο Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου «Ανάπτυξη & εφαρμογή ψηφιακών διαδραστικών υπηρεσιών και περιεχομένου για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία και ιστορικούς τόπους με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και ανοιχτών συστημάτων»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας